fbpx

A csapat

Rita

Kíváncsi kamaszként kacérkodtam az etológiával és pszichológiával, végül az emberi viselkedés gyakorlati tanulmányozása mellett döntöttem: magyartanár lettem. A gyerekekkel való foglalkozás ad inspirációt és energiát ahhoz, hogy a diákjaimmal és négy fiammal minőségi időt tudjak tölteni.

Gyuri

Gyerekkoromban a természet és a rajz érdekelt, keramikus lettem, aztán magyartanár, szövegíró, később gombaszakellenőr. Jelenleg digitális tananyagok fejlesztésén dolgozom, és életem nagyrészét kitölti, ahogy négy fiammal neveljük egymást.

Sarolta

Magyar és esztétika szakos bölcsészként diplomáztam, húsz éve tanítok irodalmat fiataloknak. A tanítás mellett tanulmányi versenyeket, irodalmi pályázatot, kultur klubot és társasjáték-készítő szakkört szervezek. A táborba érkező gyerekek korosztályát jól ismerem, mert nekem is van három aranyos, kiskamasz gyerekem. 🙂

Gergely

Két éve főleg digitálistankönyv-fejlesztéssel foglalkozom az irodalom és a vizuális kultúra területén de hét éve tanítok irodalmat és médiát közoktatásban és alternatív oktatási platformokon. Kreatív írás kurzusokat már az egyetem alatt is végeztem, és később a Szépíró Mesterkurzuson igyekeztem még inkább elmélyedni a témában, ahol Háy János szemináriumán tanultam. Az irodalom alkotó jellegű megközelítésének a tanítási gyakorlatomban és a tankönyvírási praxisomban is kiemelt szerepet szánok. Korábban kipróbáltam magam a slam poetry műfajában, és több könnyűzenei formációban is részt vettem dalszövegíróként és előadóként. Mindezeket a tapasztalatokat igyekszem izgalmasan és hozzáférhetően közvetíteni a gyerekek felé.

Katalin

Iparművész és formatervező vagyok, a kedvenc anyagom a papír és a textil. Nagyon szeretek ragasztani és varrni, szeretek tárgyakat alkotni, és legszívesebben a konstruálásra tanítom a gyerekeket is. Az egyetem óta folyamatosan részt veszek oktatási projektek és kulturális rendezvények szervezésében és megvalósításában. Közel 15 éve tanítok, dolgoztam általános iskolában, alapfokú művészetoktatásban, középiskolában és egyetemen is. Játszóházakat és kézműves tematikus foglalkozásokat találok ki és valósítok meg a Kocka Művészeti Egyesülettel.

A táborban nagyon várom a fantázianövények megalkotását! 🙂

Péter

Lehettem volna jogász vagy politikus, de tanár akartam lenni. Irodalom- és filozófiatanár. Azt reméltem, sosem unom meg a munkámat. Így is lett. Azt reméltem, alkotok valami nagyot. Nem így lett. 🙂 De azért a tanítás mellett mindig is szellemi barkácsolással foglalkoztam: írtam irodalom-tankönyveket; publikáltam filozófiai, irodalmi, filmelméleti tanulmányokat; évekig szerkesztettem az angol-magyar nyelvű iparművészeti folyóirat, a theRoom irodalmi rovatát; készítettem prózai és lírai műfordításokat angolból. Az elmúlt három évben interaktív digitális feladatokat, irodalmi illusztrációkat és oktatóanimációkat készítettem kiváló kollégáimmal, akikkel e tábort szervezem. A táborban segédmunkás szeretnék lenni.

Ágnes

Miközben a mindennapi valóságot viselem, próbálom az összes lehetséges módon varázslatossá tenni az életemet. Jó emberekkel igyekszem jó munkát végezni; megengedem a lányaimnak, hogy olyanok legyenek, amilyenek szeretnének lenni; elhiszem, hogy a szíve mélyén mindenki jót akar; általában akkor is nevetek, amikor nem kellene; és felengedem a kutyát az ágyra, ha senki nem látja.

Olvasok, főleg fantasyt, lehetőleg lassan, mert ott megtörténhet minden, ami a valóságban nem. Ennyi varázslat (néha) éppen elég.

Végzettségem szerint információs menedzser vagyok, közel húsz évet dolgoztam újságíróként és szerkesztőként, ezt cseréltem digitális tananyagfejlesztésre. Néhány éve elvégeztem a gyerekirodalmi szakot a KRE-n, mert ennél mesésebb dolgot nem tudtam kitalálni. Azt szeretném, ha gyerek-felnőtt egyaránt tudná, van olyan pillanat, amikor a képzelet valósággá válik.

Borbála

Végzettségem szerint magyar-filozófia szakos tanár vagyok. Ebből is látszik: két dolog érdekel szenvedélyesen – az emberek és a szövegek. Imádok olvasni, írni, játszani. Szépirodalmi publikációim mellett rendszeresen írok kritikákat, újságcikkeket. A legkülönbözőbb táborokban dolgoztam az elmúlt nyarakon: voltam mentor középsúlyosan értelmi fogyatékosok mellett és tehetséggondozó irodalmi táborban is, legutóbb pedig 5-8 éves gyerekekkel vettem részt egy nagyszabású lovagi tornán. Idén nyáron pedig egy mesebeli erdőbe vezet az utam. Kalandra fel!

Eszter

Életem java része a kreativitásom kergetésével telik. Így lettem végül grafikus. Jelenleg digitális tananyag fejlesztésben dolgozom. De itt nem állhat meg az élet. Folyamatosan keresem az új dolgokat, kihívásokat. Szeretek festeni, agyagozni és meglátom a lehetőséget egy apró kavicstól a teljes háztömbig bármiben. Az általam tanultakat és tapasztaltakat nagyon szívesen osztom meg másokkal, főleg gyerekekkel.

Kristóf

Bitkalapáló, pixeltologató, számítógépes hogyishíjják, amolyan majdnem-kocka.

Ebben a kalapomban a tábor fotósa, műszaki támogatója és általános lótifutija vagyok.